Składniki:
Toczony z nerkowców z suszonymi grzybami i kozieradką – kilka plastrów
Tempeh wędzony – kilka plastrów
oliwa
sos sojowy – chlust
musztarda francuska – 2 łyżki
ogórek kiszony
kilka liści sałaty (np. rzymskiej)
czerwona cebulka – kilka plastrów
ulubione pieczywo – u nas pszenny chleb na zakwasie
Wykonanie:
Tempeh podsmażamy na odrobinie dowolnego tłuszczu aż będzie złocisty. Pod koniec dodajemy chlust sosu sojowego, jeszcze chwilkę podsmażamy i zdejmujemy patelnię z kuchenki.
Kroimy pieczywo i smarujemy musztardą francuską.
Układamy kolejno: plastry grzybowego Toczonego, sałatę, plastry ogórka kiszonego, cebulę i tempeh.
Zamykamy kanapkę i zjadamy, lub kroimy i dzielimy się z kimś bliskim.
Smacznego!
Comments